2014.04.10.
15:38

Írta: Zsóófii

A nagy öblögetés! Szájvíz teszt, őszintén

Nem rég a szájvizekről blogoltunk Nektek, és megígértük, hogy tesztelünk is. 

Igen széles kínálattal találkozhatunk az üzletek polcain. Van mindenféle szín, íz, fehérítős, gyógynövényes.... Mi lekaptunk párat a mindennapi használatra szántakból, és nekiáltunk a nagy öblögetésnek. Jöjjenek az eredmények!

Listerinelisterine.jpg

A legszélesebb kínálat, zöld, kék, narancssárga, rózsaszín, lila. Fehérítős, extra erős, lágy ízű és narancsos, 250 ml 1000 Ft. Mi a Cool Mint ízesítésűt próbáltuk ki. Valószínűleg mindenki emlékszik a reklámra, ahogyan átzubog a szájvíz a fogak közt, illetve robban a szájban. (Vicces, volt aki tényleg attól tartott, hogy robbanni fog a szájában....:))

Klassz a kiszerelés, feltűnőek a színek. Kényelmes fogású, biztonsági záras kupakkal, így a kisgyerekek nem tudják kinyitni. Elvileg fél percig kell vele öblögetni. Hát lássuk.... BUUUMMM! Csíííííp! NAGYON! A könnyeink is kicsordultak! Nagyon durva. Viszont amint letelt a fél perc, jön az enyhülés, a kellemes, hűs érzés, a friss lehellet és a sima fogak. Garantáltan elpusztítja az összes bacit! De vajon a hatékony tisztításért megéri ennyit szenvedni? Idővel biztos megszokható, de elsőre sokkoló volt. Utána olvasva állítólag az enyhe ízű sem gyengébb, csak kevésbé mentolos. A megoldás esetleg a Listerine Zero, azaz az alkoholmentes változat lehet. Ezt sajnos csak neten láttuk, a polcokon most nem. :(
Ezért 5-ből 4 pontot kapott nálunk.

Colgate PlaxColgate-Plax-Whitening-Mouthwash-28890.jpg

Ez a fehér csomagolás nem olyan feltűnő, de 12 órás védelmet kínál. Mi a fehérítőset választottuk, 400 ml 1109 Ft. A kupakot még a védőfólia eltávolítása előtt le tudtuk szedni és nem biztonsági záras. Illatra kellemesen mentolos, kékes lötty.

Íz....furcsa. Mentolos, kicsit csíp, de nem annyira, mint a Listerine. Viszont van benne valami furcsa. Olyan mellékíze van, mint egy krémnek. Érdekes, nekünk nem igazán jött be. Utána kellemesen friss, kicsit édeskés mentol íz maradt a szánkban. Igaz, csak egy hétig teszteltük, de a fehérítő hatás elmaradt, mint a legtöbb terméknél, ami ezt kínálja. Nálunk 5/3 pontot szerzett.

Oral-B Pro-Expertoral-b.jpg

500 ml, 1249 Ft. A csomagoláson szinte semmi magyar szó nincs. A hátsó címkét kell lehúzni, hogy ráleljünk olyan meglepetésekre, mint hogy például ideiglenesen elszínezheti a fogunkat a termék. Hm, jó kezdés...Egyébként alkohol és fluoridmentes, és a névből ítélve nagy szakértelemmel készült. (Miért, a többi terméket csak úgy összeimprózták? :O)

Az erős kék szín nem túl kedvező, főleg ha a figyelmeztetés igaz, és kék lesz tőle a fogunk. Félve próbáltuk ki...Biztonsági kupak pipa. Az íze egész jó, semmi könnycsep, nem mar, hiszen alholmentes. Érdekes, szegfűszegre, fahéjra emlékeztető íze van inkább, mint mentolos. Kellemes ízt hagy maga után, bár a 12 órás hatásban kételkedünk. Így elsőre 5-ből 3,5 pontot adtunk neki, és nem kockáztatunk, örülünk, hogy megúsztuk a kék fogakat. :)

 

Cserszömörcés szájvízcserszömi.jpg

Nagyon természetes, nagyon gyógynövényes, nagyon egészséges. Legalábbis a szép csomagolás ezt sugallja. (Mi a mentolosat választottuk.) Mutatós, de a kupak nem valami praktikus. Az ára kedvező, 730 Ft a 250 ml-es kiszerelés. Ráadásul hígítani kell vízzel, így a végtelenségig elég. Igaz, pont ez teszi nagyon pepecselőssé a használatát.

Ízre nem túl kellemes, nem túl intenzív,de nem is csíp. Hatásosságában ezért kételkedünk. Ami kellemetlen, hogy a pohárban és a mosdókagylón szürkés foltokat hagy, ami csak nehezen eltávolítható. Vajon a fogakat is elszínezi így? Inkább nem kockáztattunk többet. 5/2 pont.

 

Bár maximum pontot egyik szájvíz sem kapott, nálunk a Listerine nyert. Erős, mint egy bika, de nagyon hatékony. Volt egyszer egy szlogenük is: "Az íz, amit naponta kétszer utálni fogsz.". Hát ez stimmel. De cserébe hosszantartó friss, tiszta érzetet nyújt. Ha ez elfogyott, tuti kipróbáljuk a Zero, alkoholmentes változatot, hátha az kellemesebb. Ti próbáltátok már valamelyiket? Mik voltak a tapasztalatok? Írjátok meg nekünk! :)

 

Hamarosan újra jelentkezünk, és elektromos fogkeféket hozunk Nektek!

Addigis jó öblögetést! Cheers! ;)

 

Üdvözlettel,

A Fogas kérdés csapata, Zsófi és Vivi

Szólj hozzá!

Címkék: Tippek és praktikák Szájápolási eszközök Terméktesztek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogas-kerdesek.blog.hu/api/trackback/id/tr816001997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása