2014.04.14.
16:54

Írta: Tóth Vivien Ildikó

Pár szóban az elektromos fogkefékről

 

496334.jpgAz újratölthető elektromos fogkefék jóval hatékonyabbak lepedékeltávolításban, mint a hagyományos, kézi fogkefék. Mivel helyetted végzik a surló mozdulatokat, használatukat sokkal egyszerűbb. Ezen kívül számos típus és funkció miatt könnyen meglelheted a számodra leginkább megfelelő terméket.

Kiválóak lepedékeltávolításban 
Egy 2005-ben készült független tanulmány szerint “A rezgő-forgó technológiával működő fogkefék rövid és hosszú távon is több lepedéket távolítottak el és hatékonyabban csökkentették az ínyproblémákat, mint a kézi fogkefék... Semmilyen más fogkefe típus nem mutatott ugyanilyen tartósan hatékony eredményt...". Az Oral-B 1991-ben vezette be a rezgő-forgó technológiát és azóta a prémium kategóriás és olcsóbb fogkefékben is alkalmazza.

 

Könnyű a használata
Míg a kézi fogkeféknél te végzed a sikálást (előre-hátra mozgatás), az elektromos fogkefénél a fogkefék maguk végzik ezt a tisztítást. Nagyon egyszerű a használata, csak végig kell vezetned fogkefédet a fogak felületén. Akik ízületi gyulladásban vagy hasonló betegségben szenvednek, azoknak is kedvezőbb ezt használni, mivel nem kell olyan erőt kifejteni. Az elektromos fogkefék hatékonyabbak és játékosabbak a gyermekek számára is, nyilván ellenőrizni kell előtte a kor szerinti megjelölést.

Technológiai jellemzők
Az alkalmazott technológiák tekintetében és funkcióiban az elektromos fogkefék egyes típusai még a fogmosási szokások javítására is képesek. Különböző kényelmi funkciókkal is rendelkezik néhány típus; mint a fogkefefej- vagy fogkefetartó, fürdőszobapultra helyezhető tárolóegység stb.

A hi-tech jellemzők között az alábbiak találhatóak:

  • Számos tisztítási mód: érzékeny fogak tisztítása, fehérítő fogmosás, mélytisztítás...
  • A nyomásérzékelők jeleznek, ha a fogmosás túl erőteljes
  • Az időzítők segítenek betartani a kvadránsokként ajánlott fogmosási időt
  • A fogkefefej cseréjének esedékességét jelzi a digitális emlékeztető
  • Rezgő-pulzáló és fogakat körbeölelő, illetve rezgő-forgó vagy hanghullámmal működő technológia
  • Egy nyéllel számos fogkefefej típus használható, hogy a legszimpatikusabb sörtemintázatot választhasd

 

Hamarosan újra jelentkezünk!

Addigis jó fogmosást! : ) 

 

Üdvözlettel,

A Fogas kérdés csapata, Zsófi és Vivi

1 komment

Címkék: Tippek és praktikák Szájápolási eszközök Fogkefe

A bejegyzés trackback címe:

https://fogas-kerdesek.blog.hu/api/trackback/id/tr956032219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dental01 2014.05.13. 12:21:33

Magam is áttértem az elektromos fogkefe használatára a fogorvosom javaslatára.Nagyon jól tettem, mindenkinek ajánlom.Egészen más a komfortérzetem fogmosás után, mint a hagyományos,kézi fogkefe használatánál volt.Arról nem beszélve,hogy az alaposabb tisztítás következtében a fogkőképződés mértéke is elenyésző.
Természetesen a tökéletesebb tisztaság elérése érdekében a fogselyem használata mindenképpen fontos.
süti beállítások módosítása